L’arribada de la fase 3 de la desescalada ens permet per fi reprendre les nostres caminades i excursions pels bonics llocs que el territori ens ofereix. Després de tants dies de confinament els excursionistes també hem intentat com hem pogut mantenir-nos en forma, Cal però, quan tornem a calçar-nos les botes, agafar-ho en calma i escollir alguna excursió de les que en diem fàcil. Des de viatjar és cultura, us volem recomanar una bonica excursió per terres del Penedes.

Us proposem una caminada bastant planera que entre vinyars i cellers  des de Vilafranca ens portarà passant per Pacs del Penedes fins als Pèlags de Vilobí del Penedès (Antigues guixeres actualment plenes d’aigua) que conformen un indret molt curiós.

Els mapes que us deixem a continuació us ajudaran a seguir l’itinerari.

 

Comencen l’excursió a Vilafranca del Penedès al carrer del Balcó de les Clotes on deixarem el cotxe. Com sempre ens aprovisionarem d’aigua i alguna cosa per esmorzar. El camí que es una pista, arrenca just davant del carrer de Sant Pau i hi ha un pal de senyals que ens indica -Camí de Pacs-Ermita de Sant pau 2 km-, seguint els senyals arribarem a l’Ermita que està situada en un balcó natural que ofereix una espectacular vista sobre els vinyars del Penedès.

Aprofitarem el lloc per esmorzar i gaudir de les vistes

   

Continuarem la ruta resseguint el mirador en la direcció oposada d’on hem vingut i tot seguit a la nostre esquerre trobarem un camí esglaonat que amb una mica de pujada i travessant un bosc ens porta a la pista que amb 20 minuts ens portarà a l’ajuntament de Pacs del Penedès on ens esperen uns bons amics que s’afegiran a l’excursió cap als Pèlags de Vilobí

Com veieu en el mapa de l’excursió, a Pacs, trobem la carretera que agafarem a la dreta amb direcció al polígon industrial, a dos-cents metres agafem el trencall que per una pista inicialment encimentada que entremig de vinyars i passant per les caves Loxarel ens portarà cap a Vilobí del Penedès.

Amb tres quarts d’hora arribarem a Vilobí on ens enfilarem pels carrers del poble fins a arribar al Parc dels Talls que és com en diuen de l’espai on estan els Pèlags, aquests estanyols s’han format a l’aflorar el nivell freàtic en els antics talls o mines d’extracció de guix que des de el temps dels romans, fins als anys 70, han estat actives, avui formen un petit ecosistema d’aigua amb tres pèlags, el llarg, el petit i el gran. Us deixem un mapa amb l’itinerari perquè trobeu fàcilment els estanyols i els miradors.

Desprès de pujar al mirador de fusta del pèlag gran, com veieu al mapa de l’excursió, deixarem la zona per una pista que entre vinyes ens portarà de tornada cap a Pacs i Vilafranca passant per Can Lleó i la capella de la Mare de Déu del Roser i les caves Pares-Baltà. Quan arriben al cotxe a Vilafranca hauran passat unes 4 o 5 hores depenen de les aturades i la nostra marxa, en qualsevol cas serà el moment de decidir si torneu cap a casa vostra o busqueu un lloc per dinar, si opteu per el segon Vilafranca us ofereix una àmplia oferta de bars i restaurants apta per a totes les butxaques.

En cas que us quedeu a dinar a Vilafranca, si us ve de gust i no el coneixeu, us recomanem fer una visita al Museu de les Cultures del Vi de Catalunya. Per més informació: VINSEUM

Esperem que l’excursió us hagi agradat i que tingueu una bona tornada.