Sureres, pins, roures i una catifa continua de sauló, conformen aquesta magnífica serralada granítica que separa El Maresme del Baix Montseny i El Vallès. Aquesta cadena de muntanyes està partida en dos sectors per la carretera C-61 que va des d’Arenys fins a Sant Celoni, avui caminarem per la part occidental de la serralada que es coneix com El Corredor i deixarem per un altre dia la part de llevant que com bé sabeu es El Montnegre.

dsc00226 dsc00205bis_2

1) VALLGORGUINA, (Vallés Oriental). Llegendes de bruixes i frondosos boscos es donen la mà en aquest bonic poble situat al bell mig del Parc del Montnegre i el Corredor.

el-corredor-situacioPer arribar a aquest primer destí ho podeu fer des de Sant Celoni o des d’Arenys de Mar, per la carretera C-61 que uneix ambdues poblacions (Veure mapa de situació, clica a sobre per ampliar). Quan arribeu a Vallgorguina trobareu un aparcament públic a la mateixa carretera, a uns 10 metres a la dreta després de passar la plaça de la Vila. Un cop aparcat us recomanen anar a l’oficina de turisme del Parc que esta al costat de l’església, hi trobareu mapes, guies i itineraris que us poden ajudar en aquesta o d’altres excursions.

El nostre primer circuit (a), comença, tot just travessant la carretera i enfilant el carrer Mataró que és la continuació del carrer de l’església i ens portarà fins a la masia fortificada de Can Vilar  i el Sot de Can Montasell, un recorregut d’unes dues hores per camins de sauló, que s’endinsen pels bonics boscos de suredes i pins que conformen aquest paisatge mediterrani. A mig camí trobarem una gran alzina surera anomenada “El suro del llamp” que com diu el seu nom té la peculiaritat de tenir una part cremada per aquest fenomen meteorològic i l’altra part ben viva i eixerida. Aquest es un bon lloc per fer un descans i si s’escau menjar alguna cosa, ja sabeu que on ha caigut un llamp no hi cau un altra. Tot el camí està marcat amb senyals blanques i verdes amb la indicació SL-C 77. A continuació us deixem unes fotos del que hi trobareu en aquest itinerari.

Mes avall també adjuntem un mapa que us ajudarà a seguir l’itinerari amb cotxe, i els dos circuits a peu (a) i (b)

dsc00244 dsc00165 dsc00208 dsc00180 dsc00188

dsc00191 dsc00215 dsc00162  dsc00238

2) EL  SANTUARI DEL CORREDOR, (Maresme). Situat en una amable planura al capdamunt de la Serra de les Mules, és visita obligada dels excursionistes que visiten la serralada.

detall-1Com podeu veure en el mapa que adjuntem (clica a sobre per ampliar), sortirem de l’aparcament de Vallgorguina en direcció a Sant Celoni, al cap de 1,5 Km. aproximadament, trobaren una pista a l’esquerra que ens indica El Parc i Santuari del Corredor, encara que és de terra, està ben cuidada, en pocs minuts arribarem a l’aparcament del dolmen de Pedra Gentil, lloc on segons la llegenda es trobaven les bruixes d’aquesta Serralada Litoral, tot i que està reconstruït val la pena pujar cinc minuts fins a l’emplaçament del dolmen.

dsc00249 dsc00251

Tornem al cotxe i continuarem per la pista, passarem per davant de la masia El Trull i aviat arribarem als aparcaments del Santuari del Corredor (Segle XVI) on a part de visitar-lo farem un petit circuit a peu (b) que amb tres quarts d’hora ens mostrarà els boscos dels voltants i el que resta d’una antiga pedrera de granet, la roca que conforma la serralada i que per la seva erosió donarà lloc al sauló que finalment trobem a les boniques platges del Maresme. Com podeu veure en el plànol que incloem a continuació, el camí d’aquesta passejada, comença en un ampli prat que hi ha al darrere del Santuari i està marcat com a SL-C 72, tot seguit entrareu a les pinedes de  pi pinyer i pi roig que us acompanyaran en el recorregut. La volta finalitza al mateix punt on comença, aixi que tornarem a agafar el cotxe i  seguirem la mateixa pista, amb direcció a Llinars del Vallès.

detall-el-corredor-2 dsc00267 dsc00261 dsc00255

dsc00266 dsc00265 dsc00270 dsc00281

ARGENTONA, (Maresme). Lloc d’estiueig de Josep Puig i Cadafalch on l’arquitecte va deixar la seva empremta. Una opció cultural per allargar l’excursió.

Segurament quan arriben a la carretera B-510 que va de Llinars a  Dosrius, ja serà al volt del migdia, de manera que depenen del vostre destí us convindrà anar cap a Llinars o cap a Mataró. No obstant això, si voleu allargar l’itinerari, des de viatjar es cultura, us recomanem fer una visita a la propera població d’Argentona on podreu dinar i fer una visita al poble que conserva un bonic llegat del modernisme Català i un interessant Museu del Càntir. Us deixem un mapa i una galeria de fotos (cliqueu a sobre per ampliar) doncs si us decidiu per aquesta opció us ajudaran en la visita a la Vila, us recomanem aparcar als aparcaments que hi ha a l’entrada del poble.  

argentona dsc01052 dsc01054

dsc01064 dsc00995  dsc01005 dsc01008 dsc01016

dsc01025 dsc01029 dsc01042 dsc01050 dsc01062 dsc01093 dsc01088