Encara que la coneguéssim, Girona sempre mereix tornar-hi, per altra banda, fa temps que volíem visitar la bonica Vall de Sant Daniel i avui ens hem decidit, de manera que al matí farem una passejada per la vall resseguint la riera de Galligants i a la tarda voltarem pel barri vell i el call de Girona.

Per arribar a Girona no ens cal cap mapa, la sortida 6B de l’ AP-7 ens porta directament al centre de la ciutat, no obstant us deixem un mapa de situació i un detall en que podreu veure la millor ruta per fer cap al centre històric i al lloc on aparcar (Cliqueu a sobre per ampliar-los)

LA VALL DE SANT DANIEL. (Gironès), Resseguint el torrent de Galligants aquesta bonica vall ens endinsa cap als boscos de Les Gavarres.

Com podeu veure en el mapa de detall, comencem la nostra excursió travessant el riu Onyar, seguint el carrer Bellaire de seguida trobarem el conjunt monumental de l’antic monestir Benedictí de Sant Pere de Galligants (s.XII) una de les obres més importants del romànic català, avui en dia reconvertit en seu del Museu Arqueològic de Girona. Davant mateix veurem les tres àbsides de la ben reconstruïda i bonica capella  de Sant Nicolau (s. XII). Tot el conjunt conforma un indret bellíssim en el que ben segur ens entretindrem una estona, vosaltres decidireu si feu la visita del monestir, el claustre és una joia que paga la pena de veure.

  

Tan si visiteu Sant Pere com si no, la nostra caminada d’unes 2/3 hores com veieu en el mapa de detall continua fent la volta per darrere l’església i cruent la riera de Galligants per una passera ens mena a un passeig que en breus minuts ens porta a la Font del Bisbe on tornarem a creuar la riera i continuarem pel carrer uns 300 metres i arribarem al monestir de Sant Daniel (S. XI), que l’hi dòna nom a la vall, hi viu una comunitat de monges benedictines, té hostatgeria i es pot visitar amb cita prèvia.

 

Deixarem al monestir a la nostra esquerra i continuarem recte per una pista asfaltada planera fins a arribar en uns minuts a un desviament (vegeu el mapa de l’excursió adjunt, clica a sobre per ampliar) on agafarem la pista de la dreta amb direcció a la Font dels Lleons, el camí comença a pujar suaument i s’endinsa en el bosc, estem ja dintre  de L’espai d’Interès Natural de les Gavarres, tot seguit deixem la Font d’en Fita a la nostra dreta i seguim endinsant-nos en el bosc, en deu minuts passarem per sota l’alt viaducte de la N-II. i en cinc minuts més, ja en ple alzinar serem a l’esplanada Font dels Lleons.

 

Si us ve de gust allargar la caminada i endinsar-vos  una mica més a Les Gavarres podeu fer algun dels itineraris circulars que hi ha indicats en un plafó informatiu de l’espai natural.

La tornada la farem per un camí que surt del mateix pla de les alzines on hem arribat (hi ha un senyal del ADF de Girona, penjat en una alzina en forma de “Y”,  que hi diu ENLLAÇ P-5), aviat tornarem a passar per sota el viaducte i planerament arribarem a una clariana que ens ofereix una bona vista de la vall, a partir de llavors comença la pista de davallada cap a Sant Daniel, passarem per uns masos i trobarem de nou la riera, on un petit pont ens permet passar a l’indret anomenat Plaça de la Sardana, retornarem al camí i en breus moments retrobaren la pista asfaltada on hem començat la circular, continuarem cap al monestir i quan arribem al restaurant “El Cul del Mon” agafarem el desviament a la nostra esquerra (veieu el mapa de detall) que en pujada sostinguda ens portarà cap a la Torre Gironella construcció d’origen romà que tancava la part alta de l’antiga Gerunda. Deixem la torre i baixem pel passeig sota muralles fen cap als Banys Àrabs (Si aneu bé de temps, recomanem fer la visita que dura uns 20 minuts) sortint dels banys en 2 minuts serem a Sant Pere de Galligants on acaba la nostra caminada per Sant Daniel.

  

       

Amb tot plegat segurament ja serà hora de dinar, podeu fer pícnic als jardins que envolten Galligants o bé fer-ho en algun dels molts restaurants per a tots els gustos i butxaques que hi ha al centre històric de Girona que està a tocar.

GIRONA (Gironès). Bastida a les riberes del riu Onyar, antiga i monumental ofereix a la vegada una imatge moderna i oberta que captiva el visitant.

Una tarda no és suficient per fer cap i visitar els molts llocs d’interès de Girona, tanmateix el que us recomanen és fer un vol tranquil pel barri vell i el call jueu i estar amatent als racons i detalls que els carrers i places de la ciutat ens ofereix, esglésies, porxades, passatges, escales infinites, patis i magnífics edificis se succeeixen a l’ampla i llarg del casc antic. Podríem recomanar-vos indrets i fins i tot marcar-vos un itinerari a seguir, però creiem que és millor que sigueu vosaltres mateixos els que descobriu la ciutat. No obstant per animar-vos i ajudar-vos en aquesta descoberta us deixem algunes fotos que vam fer en la nostra passejada i uns enllaços útils.

  

Tota la informació de la ciutat a: Girona turisme                        Mapa interactiu de Girona: Mapa de Girona

   

     

Esperem que aquesta jornada a Girona i voltants hagi estat agradable