El Montnegre-Corredor és un Parc Natural gestionat per la Diputació de Barcelona, no fa molt vam estar al Corredor, que és la part situada mes al sud d’aquestes muntanyes de la Serralada Litoral, llavors vam dir que tornarien per conèixer la part més septentrional d’aquestes serres és a dir el Montnegre. El plantejament és obert a fer una matinal (l’excursió que durà unes 3 hores) o allargar la jornada visitant la població de Sant Celoni, capital de la comarca natural anomenada Baix Montseny, la decisió és vostra.

ELS BOSCOS DEL MONTNEGRE

Per arribar a Sant Martí del Montnegre on comença la nostra excursió, cal anar fins a Sant Celoni, a la carretera C-35, entre els km 57 i 58  (hi ha una indicació) surt la carretera local, que després es transforma en una ampla i cuidada pista (9 km) que va al Montnegre, com veieu en el mapa adjunt (clica a sobre per ampliar) aparcarem a Sant Martí, bonica esglesiola del segle XVII, amb una rectoria porxada annexa  que ens ofereix uns bancs artesans molt adients per fer un mos abans de començar a caminar.

  

El recorregut de l’excursió circular (mireu el mapa) que farem avui, té un desnivell acumulat de uns 350 metres, es segueix tota l’estona l’itinerari del parc SL-C 103,  que està perfectament senyalitzat i ens conduirà entre frondosos boscos de castanyers, roures, faigs, alzines i avellaners fins a l’ermita de Santa Maria de Montnegre. L’inici del camí com podeu veure en el mapa de detall, comença en un corriol amb forta pujada que surt des de la mateixa pista per on hem arribat amb el cotxe, hi ha un panell indicador.

 

La pujada amb una força pendent ens portarà amb aproximadament una hora al coll de les Basses on comença la molt ben conservada roureda d’en Preses, solament per poder passejar pels verals d’aquest magnífic bosc paga la pena la caminada, continuarem carenant la serra fins a arribar al Turo Gros (amb 758 metres, és el punt culminant de l’excursió) on hi ha una torre de vigilància forestal i a partir d’aquest punt comença la davallada cap a Santa Maria. La tornada cap a Sant Martí, es fa per una pista, que tan sols al final fa un xic de pujada, en aquest últim tall els arbres ens permetran veure el paisatge del Baix Montseny i La Selva, arribarem a l’aparcament després de 3 hores de caminada per un dels boscos que presenten major varietat d’espècies de Catalunya.   

   

   

SANT CELONI

Com hem comentat al principi ara toca decidir si tornem cap a casa o anem a visitar Sant Celoni, nosaltres ens vam  decantar per aquesta segona opció, de manera que vam agafar el cotxe i ens vam dirigir cap al centre d’aquesta població tan vinculada al Montseny i que té un ric patrimoni cultural i arquitectònic. Si voleu saber més, cliqueu: Sant Celoni

Val a dir que com la gana començava a fer-se sentir, vam optar per dinar al restaurant El Rebost que recomanem pel seu bo i econòmic menú, es troba al carrer Sant Joan, 15 en ple centre de la Vila.

Us deixem uns mapes de la ciutat i unes fotos per ajudar-vos a prendre la vostra decisió, cliqueu a sobre per ampliar. 

  

   

      

Esperem que aquesta passejada matinal, us hagi impregnat de la pau i serenor, que els boscos, si els sabem respectar i escoltar, tenen la propietat de transmetre.