El que us proposem avui, és la visita al Mercat de Pagès on precisament podreu trobar les millors verdures i altres productes acabats de collir en aquestes fèrtils hortes. A més a més a la Colònia Güell   gaudireu també d’un legat industrial i modernista que val la pena visitar. Per descomptat, també tindreu l’oportunitat de visitar la magnífica cripta que Gaudi va construir pel que havia de ser l’església de la Colònia.                         

visita a montserrat 011.bis

El Baix Llobregat les darreres dècades ha vist com el seu territori ha estat ocupat per tota mena d’infraestructures, autopistes, corredors ferroviaris, pistes d’aterratge, instal·lacions logístiques i d’altres serveis per a la gran metròpoli que han fracturat força la comarca,  malgrat tot,  encara que molta gent ho ignora el sector agrari ha sobreviscut i encara avui enmig de tot aquest creixement urbà, més de 3000 Ha.  identificades com el Parc Agrari del Baix Llobregat configuren una de les zones d’horta més importants de la Mediterrània que ens permeten l’accés a uns productes de proximitat frescos i de qualitat

El mercat de pagès de La Colònia Güell, del camp a la taula

cartell mercat de pages

Ja sabeu que al mercat si ha d’anar aviat doncs el millor producte surt ràpid, per facilitar-vos el camí podeu mirar els dos mapes que veieu a sota, com podreu comprovar és molt fàcil arribar amb cotxe, però si voleu, també podeu arribar amb el FGC que sortint de la plaça Espanya té parada a la Colònia Güell.

El mercat es fa en una magnífica arbreda anomenada el Camét que amb el seu ombratge dona una certa protecció als productes que es venen i també a pagesos i visitants.

 A continuació cliqueu a sobre els mapes per ampliar-los

baixllobreg col.guelicc

 DSC_3894 IMG_5207 IMG_5200 El Remei 015 fira cirera 2008 054

La Colònia Güell, un testimoni viu de la indústria tèxtil catalana i del modernisme

oct-2005 009 

La Colònia Güell  la va crear a finals del segle XIX el gran empresari català Eusebi Güell  seguint el model d’altres colònies tèxtils del Llobregat que buscaven allunyar-se dels creixents conflictes socials de la capital catalana, es tractava amb un cert caire paternalista de construir les vivendes dels treballadors adjacents a la fàbrica dotant-les d’escola,  metge, ateneu, cooperativa i altres serveis comunitaris. La singularitat d’aquesta colònia rau en el fet què a part de les petites casetes dels treballadors, el gust de Güell pel modernisme el va portar a encarregar diverses d’aquestes edificacions a destacats arquitectes d’aquest corrent de l’època com Antoni Gaudi a qui va encarregar l’església o Francesc Berenguer que va construir l’escola ( en el planell del consorci de La Colònia Güell que reproduïm a sota hi ha la informació dels edificis més importants). En el seu conjunt podem afirmar que a banda de la cripta de l’església declarada patrimoni de la humanitat és també un goig passejar pels carrers del poble i sentir-se transportat en aquella època,  en aquest sentit recomanen visitar el centre d’interpretació i informació que hi ha a l’antic celler de la cooperativa.   Si voleu saber més, cliqueu Aquí   

  Per ampliar el planell, cliqueu a sobre

planolcoloniag oct-2005 016 oct-2005 006 PIC_0273

La Cripta de l’església (Antoni Gaudi)

No cal dir que si no coneixeu la cripta de l’església que va construir Gaudi, la visita és obligada, si cliqueu el següent enllaç, podreu veure els:   horaris i modalitats  .En aquesta mateixa web podreu també accedir a una breu però acurada descripció dels detalls constructius i de la història de l’església. 

 oct-2005 021 IMG_9127

IMG_9120 IMG_9133 PIC_0267 IMG_9139

Hora de dinar

Realment si heu fet tot el recorregut proposat estic segur que tindreu força gana, així que per acabar bé la sortida no hi ha res millor que un bon àpat  que ben segur que podreu fer en un dels restaurants que hi ha a la Colònia dels que a continuació us fem esment:

Restaurant EL CAPRITX, c/ Reixac, 16, Telf.: 936307652     enllaç web:  El Capritx 

Restaurant CAN SOLÉ, Av. de Santa Coloma 18,  Telf. 936340432,  enllaç web:  Can Solé

Bar Restaurant  ATENEU, pl/ Joan Güell, 6. Telf.: 936613111

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s