A la serralada de Les Salines, just fent frontera amb França hi ha el nostre objectiu d’avui: (1) El Roc de Fraussa, un nom que li escau doncs veritablement és junt amb el seu veí el Roc del Comptador un serrat de roca que impressiona. Com sempre a viatjar és cultura completarem l’itinerari amb una visita a (2) Figueres la capital Empordanesa on podreu escollir com voleu passar la tarda, si no heu estat us recomanem visitar el museu Dalí.

(1) EXCURSIÓ AL ROC DE FRAUSSA (1421 metres). El cim fronterer de roca granítica que amaga a la seva obaga una magnífica fageda.

Per fer aquest itinerari cal sortir d’hora, com veieu en el mapa de situació adjunt hem d’anar fins a Maçanet de Cabrenys, per arribar-hi, des de la N-II, travessant un bonic paisatge empordanès per la GI-502 fins a Darnius i la GI-503 arribem a tocar de Maçanet on a la dreta agafarem un trencall de pista encimentada que ens portarà fins al Santuari de la M.D. de les Salines (Està senyalitzat), la pista s’enfila i ben aviat passa a ser de terra, anant amb compte és apta per tota mena de vehicles, amb uns 10 km serem a l’aparcament del Santuari (1086 metres) on deixarem el vehicle.

Ben calçats i amb les corresponents provisions d’aigua i alguna cosa per esmorzar, comencem a caminar a 2/4 de 10, El camí de pujada cap al Coll dels Pous (veieu el mapa de l’excursió) surt de l’última corba de la pista per on hem pujat, està senyalitzat amb marques grogues, travessant un bosc de pins en uns 20 minuts serem al Coll que fa frontera amb França. Aquest és un bon lloc per fer un mos si en teniu ganes.

 

.Des del Coll, hem de travessar un pas canadenc i de seguida enfilar-nos per un camí a l’esquerre (seguint les marques grogues) que amb forta pujada i pel mig del bosc de fajos que en 40 minuts ens condueix al Pic del Moixer de 1451 metres on hi ha a més d’una magnífica  vista una instal·lació d’antenes, un senyal geodèsic i una placa que indica que és la muntanya més alta de la comarca de l’Alt Empordà.

 

Des del Moixer continuem per la carena rocallosa seguint les marques grogues que ens portaran fins al Roc Comptador, el passarem per la nostra esquerra, entre les moles de granet s’obren algunes finestres que miren cap a la vall (si aneu amb nens cal tenir-los controlats)

Deixem enrere el Roc Comptador i davant nostra tenim a tocar el Roc de Fraussa (1421 metres) al que arribem fàcilment superant rocams i matolls en uns 30 minuts des del Moixer.

   

Iniciem la tornada continuant pel camí marcat en groc que amb forta baixada ens porta cap al bosc, en uns minuts trobarem el GR-10 que prendrem fent un gir de 360º que ens endinsa en el majestuós bosc de fajos, seguint les marques blanques i vermelles del GR, en un bonic i planer recorregut, que amb 40 minuts ens tornarà al Coll dels Pous on agafarem el corriol que ens porta a l’aparcament del Santuari de les Salines. Tot plegat entre 3 i 4 hores depenen de les parades.

Segurament quan arribeu al Santuari seran prop de les dues i després de la caminada la gana tibarà una mica, així que si en porteu, us recomanem menjar a la ufanosa font del santuari que està a 2 minuts just sota l’esplanada de l’aparcament. Com ha opció teniu la possibilitat d’agafar el cotxe i anar a dinar a Figueres on podreu passar la tarda i també dinar doncs hi ha una bona oferta gastronòmica apta per a totes les butxaques.

(2) FIGUERES. Capital empordanesa que hem de conèixer encara que sols sigui per pendre un cafè a la seva incomparable i bulliciosa Rambla

La visita a Figueres és per descomptat una opció que està a les vostres mans, nosaltres o recomanem perquè la ciutat té innombrables atractius que pagan la pena, entre ells el Museu Dalí, el del Joguet o el Castell de Sant Ferran, certament en una tarda no podem abastar el que la ciutat ens ofereix, però com dèiem en l’encapçalament, us convidem a fer una passejada  pels seus carrers i places i si us escau aturar-vos a fer un cafè a la terrassa de l’Hotel París a la Rambla.

En qualsevol cas podeu trobar el mapa de la ciutat i més informació al següent enllaç: Oficina de turisme de Figueres

Si voleu allargar la vostra estada per terres empordaneses molt a prop teniu un itinerari de viatjar es cultura molt bonic, si esteu interessats clica: Panta de Boadella i Les Escaules

——Esperem que l’itinerari us hagi agradat i desitgem que tingueu una bona tornada—–