Com us vam comentar en el nostre anterior itinerari Matagalls-Sant Segimon el Montseny ofereix una gran varietat d’excursions per a totes edats i condicions, avui hem tornat per fer una de les més clàssiques, ens referim a la circular que puja al Turó de l’Home i les Agudes des de l’aparcament de la font de Passavets on comença i acaba l’itinerari. Mireu el mapa de situació per arribar-hi. Atenció, per agafar la carretera de Santa Fe del Montseny BV-5114 heu d’entrar a Sant Celoni (centre) i seguir els indicadors al Parc Natural del Montseny, La carretera de pujada al Parc és molt maca però s’ha d’anar amb compte doncs hi ha molts revolts i és estreta, així que gaudiu del paisatge però amb precaució, amb 25 minuts sereu a Sant Fe del Montseny

L’EXCURSIÓ. El Turó de l’Home i Les Agudes, dos cims molt propers i bessons amb alçada, però molt diferents morfològicament, ho podreu comprovar.

La font de Passavets està just dos kilòmetres després de Santa Fe, aparcarem al nostre cotxe en els espais reservats al costat de la font, els dissabtes i festius recomanem fer-ho de bon matí, doncs el lloc per aparcar és limitat. 

Com sempre cal agafar menjar i aigua i estar disposats a caminar unes 4 hores que és el que dura el recorregut circular. L’itinerari és el PR-C 208, el camí és molt fressat i està molt ben senyalitzat amb fites blanques i grogues que fa difícil perdràs, (Tot i així més avall us deixem un mapa de l’excursió, cliqueu per ampliar). La font està tot just quan comences a caminar, de manera que si teniu gana és un bon lloc per fer un mos, si no més amunt ja trobareu algun lloc per fer una aturada.  El camí fins al Turó de l’Home, és tota l’estona en pujada i amb poc més d’ 1 hora, us portarà al cim, travessant l’enorme fageda, un petit tall de l’avetosa, veureu un pou de gel que deixareu a la dreta.

 

Deixant la fageda ja veurem el cim del Turo de l’Home, en poca estona arribaren al collet que hi ha entre el cim i el Puig Sesolles, on la a presència de les antenes del Puig Sesolles, l’estació meteorològica  i la carretera de servei desdiuen una mica la força d’aquest cim quan el veiem des de la plana. El panorama però, si tenim sort, paga la pena, doncs en dies clars és difícil trobar un punt d’observació millor.

   

Deixarem el Turo de L’Home, davallant per un ample camí en direcció nord i veien al davant  la carena que mena directament a Les Agudes,  en uns minuts arribarem a un coll des d’on surt el camí (hi ha un senyal indicador), que en aquest tall de l’itinerari coincideix amb el GR 5-2, va uns quants metres per sota la carena fent una petita baixada,  i enfilant-se tot seguit cap al Coll de Sacarbassa on canviem de vessant  aconseguint una preciosa vista del Matagalls, el Pla de la Calma i altres serralades com Montserrat i Sant Llorenç de Munt.

Continuarem el camí per el vessant de ponent i travessarem una bonica tartera des de la qual veiem el cim del Matagalls al nostre davant, aviat sortirem a la Collada Sesagudes que ens enfronta a una dreta però curta pujada fins a les Agudes (1705,4 m)

Com podreu veure el perfil d’aquest cim, sembla cisellat sobre la roca viva i amb l’impressionant rocam (Els Castellets) que cau fortament sobre sant Marçal, és molt diferent del Turó de l’home i conforma un paisatge molt més agrest. La creu de ferro que hi ha està molt so-licitada però amb una mica de paciència ens vam fer la foto de rigor.

   

La baixada la farem pel mateix camí, fins a arribar al Coll de Sesagudes on agafarem un corriol a l’esquerra, que el senyal del PR C-208 amb direcció a Santa Fe ens indica ens portarà a la Font de Passavets. Ràpidament  ens endinsarem a la fageda que ja no la deixarem fins al final de la nostra excursió.  Amb una forta i continuada baixada en una 1/2 hora estarem a la Font de Briançó  un bonic indret per fer un descans i si s’escau menjar alguna cosa, si preferiu continuar, amb 30 minuts més sereu a l’aparcament. 

Tot plegat haurem caminat unes 4 hores que depenen de les aturades i el nostre ritme com a molt poden allargar-se una mica.

Si no heu dinat i la vostra intenció és fer-ho en algun lloc, us recomanem anar fins a Santa Fe del Montseny o Campins on trobareu diferents llocs i restaurants on podeu fer un pícnic o un dinar. Si us atureu a Santa Fe, val la pena  fer una passejada per l’entorn i fins al Pantà, especialment a la tardor.

Esperen que us hagi agradat aquesta caminada per el bonic serrat que formen aquest dos emblemàtics cims, que tants cops és perfilant a la llunyania durant els nostres desplaçaments pel país.

+informació:  Parc Natural del Montseny