La sortida que proposem avui ens porta a les comarques de L’Anoia i l’Alt Penedes, de fet començarem en aquesta última fent un recorregut circular a peu per Les Deus i el Castell de Mediona i acabarem la jornada a Capellades (Anoia) on farem una visita molt interessant al Museu Moli Paperer d’aquesta població.

Per arribar a la vostra destinació depenent d’on vingueu podeu fer per diferents rutes, en qualsevol cas us deixem un mapa de situació que us pot ajudar a trobar la millor.

 

1) LES DEUS I EL CASTELL DE MEDIONA. (Alt Penedès). La geologia, l’ aigua i la història, configuren un paisatge especial.

La nostra excursió del matí comença a Sant Quinti de Mediona, deixarem el cotxe a l’aparcament que hi ha davant de les escoles just on comença el Camí de les Deus, us deixem un mapa per arribar al , (cliqueu a sobre per ampliar)

  

Com sempre, us recomanem agafar aigua i alguna cosa per picar doncs entre anar i tornar estarem unes 3 hores. Si el terra està mullat, cal tenir cura amb les pedres especialment a la zona de Les Deus. Comencem a caminar seguint el canal  de reg que també abasteix el safareig, en poca estona després de superà una passera de fusta, arribarem a Les Deus que alimentades per una surgència natural, conformen un paratge únic que ha estat “colonitzat” per un parc d’aventures, tot i així la remor de l’aigua dels 23  brolladors de les fonts, el petit estany i les boniques i erosionades roques de travertí, dona un interessant caràcter geològic a la contrada, si ens bé de gust aquest pot ser un bon lloc per fer un mos.

Reprenem l’excursió per un camí que surt de l’esplanada de les fonts, resseguin una estona la riera pel marge contrari del que hem vingut, a continuació us deixem unes fotos i un plànol de l’excursió, cliqueu a sobre per ampliar.

   

  

         

Com podeu veure en el mapa, el camí cap al Castell deixa la riera i s’enfila cap a Can LLopart que aviat deixarem a la nostra esquerra, just en arribar a un roca ennegrida molt característica ens enfilarem per un corriol que ja no deixarem fins a Monterrey Park on agafarem la pista asfaltada que va a Cal Xamaio, ATENCIÓ, tot just passar la riera agafarem el sender anomenat camí del riu (riera de Mediona) que pel costat de la llera i passant per un bonic congost ens porta fins al Castell de Mediona, una construcció dels segles X al XV que inclou la Torre Grossa, la capella romànica de Santa Maria i altres dependències, si esteu interessats, podeu concertar la visita al conjunt, més informació, cliqueu:  Castell de Mediona

La tornada la farem pel mateix camí del riu fins a la pista de Can Xamaio que creuarem i seguirem pel costat de la riera fins a Les Deus i Sant Quinti de Mediona, amb tot plegat hauran passat unes 3 o 4 hores i caldrà decidir si tornem a casa o com nosaltres vam fer aneu cap a Capellades.

CAPELLADES, EL MOLÍ PAPERER, (Anoia). L’aigua abundant i de qualitat van convertir aquesta Vila en la capital del paper.

  

Per arribar a capellades des de Sant Quinti val tornar enrere i agafar la C-15 en direcció a Igualada, en 10 minuts arribareu a aquesta històrica població. Vam aparcar a prop del Museu Moli de Capellades. Com per l’hora i la gana, s’esqueia menjar alguna cosa, van decidir fer-ho en un restaurant a la mateixa població, si vols informació, clica: Capellades. A continuació us oferim un mapa per ajudar-vos a trobar l’aparcament i el museu, clica a sobre per ampliar.

La visita al museu no us demanarà més d’hora i mitja i es força interessant, per horari, preus i més informació clica: Museu Moli Paperer

 

Us deixem unes fotos per animar-vos a visitar-lo