L’ultima excursió a la Serra de Prades, ens va agradar molt, així que avui tornem a la zona, encara que aquest cop anirem a Capafonts. Costa arribar, però la magnífica vista del poble encimbellat sobre un petit turo i sota un cel blavíssim et reconforten del llarg trajecte. L’itinerari avui ens durà a fer una excursió circular per aquestes calcàries i trencades muntanyes on neix el riu Brugent.

DSC04818.1 DSC04950

Com podeu veure en el mapa que posem a continuació, per arribar a Capafonts el millor és fer-ho des d’Alcover agafant la carretera TV-7041 que després de 23 Km ens portarà al nostre destí. 

mapa situacio capafontsJust abans d’arribar a Capafonts, (mireu el mapa de detall)  deixarem el cotxe en un aparcament petit que hi ha al marge esquerre de la carretera. Ben proveïts d’aigua i si s’escau alguna cosa de menjar, davallaren uns 30 metres pel marge de la carretera fins a un camí ample que trobarem a l’esquerra on comença la nostra excursió. Clica a sobre els mapes per ampliar

mapa aparcament

DSC04907.1 DSC04820 DSC04954

Al començament del camí hi ha un post on hi ha indicada la nostra ruta: La Mussara per la font de la Llúdriga, ATENCIÓ, a uns 150 metres veureu que heu de creuar una riera, sobretot no passeu per sobre la part molla, doncs el verdet sobre el ciment és molt relliscós i podeu caure (ho dic per experiència). Superada aquesta “trampa” seguirem l’itinerari que transcorre planer per sobre de les cuidades hortes, al davant podem contemplar el nostre objectiu: les cingleres trencades dels Motllats. Al cap d’una estona de caminar deixarem el camí principal i davallarem cap al riu, passarem pels bonics gorgs de Les Tosques, continuarem paral·lels al riu i arribarem a l’ombrívola font de La Llúdriga, deixant la font, farem una forta pujada per tornar al camí principal que ens durà a la impressionant cova de Les Gralles.

DSC04847 DSC04840 DSC04853 lletrero

Com veieu en el planell de l’itinerari adjunt, (clica a sobre per ampliar) l’excursió té dues opcions: (A) la més curta, unes 3 hores. (B) la més llarga, que dura unes 5 hores, vosaltres decidireu quina voleu fer.

Si us decanteu per l’itinerari (A). (Mireu el planell, DETALL-1) des de la cova heu de tornar uns minuts enrere fins a la llera del barranc on hi ha el trencall per on continua aquest itinerari, just al davant nostre trobarem un indicador fet amb fusta que ens senyala el camí que resseguint la cinglera ens portarà cap al barranc de La Pixera i La Foradada.

DSC04859

Si voleu continuar per l’itinerari (B) sense travessar el riu heu de desfer uns minuts el camí fet, fins a trobar altre cop el camí principal, que pel Pont de Goi, Els Motllats i la Cova del Grèvol ens adreçarà fins a la Foradada, on ens retrobarem de nou amb l’itinerari (A), (Mireu el planell  DETALL-2)

detall-1 detall-2

DSC04886 pont de goi2 cova del grevol DSC04849.1

DSC04898.1Des de La Foradada veiem davant nostre el poble de Capafonts, un cop fetes les fotos de rigor, davallarem pel pedregós camí i en una mitja hora serem a la carretera i a tocar del poble.

Segurament, si no ho heu fet ja, després de la caminada tindreu força gana, nosaltres vam decidir dinar a Capafons, amb la idea, de fer a la tarda, un vol per aquest petit i bonic poble del Baix Camp.

Si voleu podeu dinar en un dels restaurants que hi ha al poble, Nosaltres vam fer un menú al Hotel Davall Plaça, Tel. 654 03 05 05 (dies feiners) o al 977 86 83 78 (dies festius). Ens varen atendre molt bé i varen gaudir d’unes vistes precioses de les muntanyes  recorregudes al matí.

La visita al poble es fa en tres quarts d’hora, aixi que es una passejada ideal abans de ficar-nos al cotxe- us deixo una galeria de fotos per animar-vos.

Si voleu més informació del poble, cliqueu:  Capafonts

DSC04911 DSC04914 DSC04930 DSC04918

DSC04921 DSC04922  DSC04932 DSC04939 DSC04927