Avui, viatjar és cultura torna a l’Alt Empordà, en una jornada en què combinaren una excursió per un dels indrets més bonics del Cap de Creus amb una visita a la Ciutadella de Roses, magnífic espai que ens permet un llarg passeig per la història d’aquest racó del Mediterrani. En el mapa que veieu a continuació podeu situar aquestes dues etapes de l’itinerari. Cliqueu a sobre per ampliar-lo.
1) EL CAP NORFEU EN PRIMAVERA. (Alt Empordà)
Dins el Parc Natural del Cap de Creus destaca l’orografia suspesa dins el mar del Cap de Norfeu. Aquesta solitària i mítica península es vesteix de colors en primavera, mentre els seus espectaculars penya-segats retallen el blau intens del mar, que domina el paisatge. Si teniu oportunitat, no deixeu de fer la circular que volta tot Norfeu.
Per arribar al Cap de Norfeu, cal anar fins a Roses i agafar la carretera que va a Cala Montjoi on es converteix en pista de terra, continuarem uns dos km. fins a arribar al Coll del Canadell on aparcarem el cotxe. El camí molt ben senyalitzat comença al mateix aparcament, us recomanem fer la circular llarga segons us indiquem en el mapa (cliqueu a sobre per ampliar). És una excursió d’unes dues hores que no presenta cap dificultat. No oblideu portar aigua i la càmera de fotos.
2) LA CIUTADELLA DE ROSES. (Alt Empordà) La situació extraordinària de Roses (Rhode) dominant tota la badia, va fer que ja en l’antiguitat, ibers, grecs i romans deixessin la seva empremta.
Un cop acabeu l’excursió del Cap Norfeu, i depenent de l’hora i la gana podeu dinar en algun dels molts llocs que teniu a l’abast a Roses, de restaurants no en falten pas en aquesta població, Si porteu menjar, també podeu fer un pícnic en alguna de les magnífiques cales que hi ha seguin la costa de retorn a la vila, fins i tot si el temps acompanya, potser us atrevireu amb un bany, en qualsevol cas, sigui abans o després de dinar us convidem a fer una visita al conjunt històric-artístic de La Ciutadella de Roses que inclou:
− les restes del barri hel·lenístic de la colònia grega de Rhode, segles IV i III aC.
− la vil·la romana, datada entre els segles II aC i VI dC.
− la necròpolis paleocrisitana.
− diferents edificis d’època visigoda.
− el monestir romànic llombard de Santa Maria, del segle XI, i restes del nucli urbà fortificat medieval.
− restes de diferents edificis militars de la darrera ocupació del s. XVI.
També hi trobareu un museu que facilita una immersió en la història i el patrimoni cultural de Roses, des de la prehistòria fins a l’època més recent.
horaris de visita: La Ciutadella.
Per arribar a la Ciutadella des de Norfeu clica: Mapa
Roses, a part de la Ciutadella té molts més al·licients pels visitants, si voleu més informació del que podeu fer, visiteu la pàgina: Turisme de Roses
A continuació us deixem una galeria de fotos perquè us feu una idea del que podreu veure en aquest espai tan singular:
Com hem comentat al principi, abans de marxar del recinte de La Ciutadella, recomanem visitar el museu on trobareu una completa informació i materials arqueològics dels diversos assentaments que va encabir aquest indret tan singular.
Que tingueu un bon viatge de tornada.