Les platges desertes, les cales sense boies ni barques, fer els camins de ronda a l’hivern és realment un plaer, el tall de costa que us proposem avui -malgrat els excessos urbanístics- és encara espectacular i ens acosta a uns racons d’una bellesa salvatge que ens fa pensar en l’adient nom de Costa Brava que Ferran Agulló ja a les primeries de segle XX va donar a la costa de Girona.  Sens dubte és una part de la que no et que no et pots perdré si t’agrada caminar arran de mar.

Per arribar a Tamariu com podeu veure en el mapa hem d’anar fins a Palafrugell, agafar la ronda fins a trobar el desviament de la  GI-6542 que ens portarà fins a Tamariu on aparcarem el cotxe, veure mapa de situació.

EXCURSIÓ DE TAMARIU A AIGUABLAVA. Com deia en Josep Pla no és pas còmode d’arribar-hi, però val la pena l’esforç.

Aquesta circular d’uns 9 km, com veieu en el mapa de l’excursió comença i acaba en l’aparcament de Tamariu (Atenció és petit), recordeu que cal portar aigua i bon calçat.

Des de l’aparcament, pel carrer de la Riera ens arribarem fins a la platja de Tamariu, el Mirador Nou i la bonica cala d’Aiguadolça que està a 2 minuts, (veieu el MAPA DE DETALL 1) Val a dir que es una llàstima que el Camí de Ronda no estigui arranjat des d’aquest punt i sigui necessari tornar enrere i enfilar-se per la urbanització fins a trobar-lo 20 minuts més tard, així i tot paga la fer-ho per arribar al tram de Camí de Ronda transitable que ressegueix els roquers i cales que componen un paisatge extraordinari.

Des de la caleta d’Aiguadolça tornarem enrere pel carrer del Foraió fins al carrer dels Pescadors  on trobarem un tram curt d’escales que pujarem, a uns 30 metres i a ma dreta trobarem dos trams llargs d’escales que ens porten al carrer del Port de Malaespina, continuarem per aquest carrer i a  uns 70 metres a la dreta pujarem un altre tram d’escales que ens porten al carrer de l’Illa Negra, l’agafarem cap a la dreta uns 400 metres fins a arribar a unes escales -ara ja de baixada- que ens porten a un carrer sense sortida on un últim tram d’escales ens porta per fi a tocar de mar.

A partir d’aquí, caminem pel Camí de Ronda que equipat amb baranes de pedra o fusta i alguns trams d’escala ressegueix amb seguretat els espadats, rocams, barraques de pescadors i cales singulars com Els Castellets, es Cap de Lleó, Aigua Xelida amb la seva agulla, sa Planassa, cala Llarga, cala Ventosa, sa Roncadora, cala Marquesa amb l’illot de sa Catedral que és una gran i original roca amb unes vetes de color negre verdós de gran interés pels geòlegs.

Deixem cala Marquesa (veieu el mapa de detall 2) i ens enfilem per un corriol amb forta pujada que s’aparta de la costa i per dins el bosc en 10 minuts ens puja fins el mirador d’Aigua Xelida.

De nou a la urbanització, deixem el mirador i seguint amunt pel carrer de Sa Roncadora fins al final on a mà dreta de l’última casa hi ha un petit corriol i unes escales metàl·liques que porten al mirador de la cova d’en Gispert, un impressionant balcó penjat sobre el Mediterrani.

Tornem enrere pel carrer de Sa Roncadora i a uns 100 metres tot just passats dos xalets, a ma dreta agafem un corriol que ens mena al carrer de la Cova del Bisbe que de fet es la carretera que va a Aiguablava, la prendrem de pujada uns 700 metres fins a trobar el GR-92. En aquest punt tenim l’opció d’allargar l’excursió fins a Aigua blava (uns 16 minuts) o agafa el GR cap a Tamariu (uns 40 minuts).

   

Arribaren a Tamariu passades les dues de la tarda, tot plegat amb l’opció d’anar fins a Aiguablava poden ser unes 4 o 5 hores depenen del nostre ritme i les parades que fem.

Per l’hora i la caminada ben segur que tindreu força gana, aixi que tant si porteu menjar com si voleu anar al restaurant, el passeig i la platja de tamariu són un bon lloc per dinar.

La tornada la farem igualment per la carretera GI-6546 que ens porta a Palafrugell, en aquesta població, si encara teniu temps i ganes podeu visitar el molt recomanable Museu del Suro, ubicat  en una antiga fabrica surera on us mostraran tot el que ha representat aquesta important indústria per les comarques gironines. Més informació a: Museu del suro de Palafrugell

 

——-Esperem que l’itinerari us hagi agradat i que tingueu una bona tornada—–