Portar sempre els pals i les botes en el cotxe, a vegades és molt útil, aquest és el cas d’avui doncs sense tenir-ho previst i estan a Palamós, en quedar-nos la tarda lliure, sense pensar-ho dues vegades ens les hem posat i a caminar. Hem decidit fer el camí de ronda que des de Palamós i seguint el GR-92 ens portarà, passant per La Fosca i S’Alguer fins al paratge i platja del Castell. Tot plegat, unes dues hores i mitja anar i tornar.

 

Els camins de ronda que ressegueixen la costa són uns magnífics llocs per caminar, a nosaltres ens agrada fer-ho fora de temporada, quan hi ha poca gent i les platges estan desertes, llavors és quan caminant tranquil.lament arran de mar, podem contemplar el paisatge tal com és amb tots els seus colors i matisos.

El tall de costa entre la Pineda d’en Gori i Castell és avui un lloc sense urbanitzar de gran valor natural i paisatgístic gràcies als veïns de Palamós i organitzacions ambientals com SOS Costa Brava que es van oposar a la construcció d’apartaments i hotels en aquest indret tan bonic.

ITINERARI 

Per arribar a Palamós, vingueu d’on vingueu el millor és anar a trobar l’autovia C-31 i deixar-la a la sortida de Palamós-La Fosca. Nosaltres comencem l’excursió a un aparcament que hi ha just darrere del port esportiu, us deixem un mapa general i un de detall per ajudar-vos a trobar l’aparcament i l’inici de l’itinerari, el camí està molt ben marcat.

 

Com podeu veure en el mapa, el recorregut ressegueix la costa passant per la Cala Margarida, la Pineda del Cap Gros, la platja de La Fosca, el Castell de Sant Esteve de Mar, la Pineda d’en Gori, les antigues i ben conservades cases de pescadors de S’Alguer i finalment la platja del Castell, si teniu temps us recomanen creuar la platja i arribar-vos fins a la Punta de Castell on hi ha una bonica vista.

Us deixem una galeria de fotos d’alguns dels bonics indrets pels quals passareu en aquesta passejada vora mar. Per ampliar, cliqueu sobre la imatge-

 

    

 

La tornada des de la platja de Castell la farem pel mateix camí, excepte el tros de La Fosca a Palamós, que tal com veiem en el mapa retallem la distància prenent un carrer que ens porta en línia recta fins pràcticament l’aparcament.

Esperem que aquest tall de camí de Ronda us hagi agradat, i que tingueu una bona tornada.

Si teniu temps i voleu visitar Palamós podeu trobar tota la informació a: Visit Palamós