El tall del GR-92 que va de l’Ampolla a l’Ametlla de Mar és un regal pels sentits, i mereix l’esforç de caminar aquestes 3 o 4 hores arran de mar, podríem dir que és una immersió visual en el paisatge i la llum del mediterrani. Si l’excursió la féu a l’estiu no us deixeu el banyador, doncs algunes cales són irresistibles.

 

En aquesta excursió la tornada la farem amb tren des de L’estació de l’Ametlla de Mar, de manera que deixarem el cotxe aparcat a prop de l’estació de tren de l’Ampolla, que és des d’on comencem l’itinerari. Nosaltres hem fet l’excursió acompanyats d’uns bons amics que es coneixen la zona, val a dir però que el camí no té pèrdua, doncs tota l’estona segueix el GR-92, l’anirem a trobar a la platja del Baconer a la part de llevant  del poble (Veieu el mapa adjunt) on començarem a caminar arran de mar.

Sense deixar el GR anirem fent pujades i baixades i deixant enrere boniques cales i platges com la de Morro de Gos,  la de Santes Creus o la de l’Estany, (veieu mapa de l’excursió) en les que si ens ve de gust podem refrescar-nos amb un agradable bany. També passarem pel Cap Roig, la Punta de l’Àliga i el Port de l’Estany.

Amb unes 3 0 4 hores, depenen de les parades que fem arribarem al club nàutic de l’Ametlla (Us deixem un mapa de la vila per ajudar-vos a situar l’estació de tren). Si us ve de gust podeu buscar entre la gran oferta gastronòmica d’aquest poble mariner un lloc per dinar, per més informació, clica: Ametlla de Mar , en qualsevol cas us recomanem enterar-vos abans de l’horari de trens per tornar cap a l’Ampolla on teniu el cotxe aparcat.

Esperem que hàgiu tingut una bona caminada, que el bon temps us hagi acompanyat i que si us ha vingut de gust hàgiu gaudit d’un refrescant bany en aquestes netes aigües mediterrànies.

Pels que encara tinguin forces i ganes d’allargar l’excursió, si no coneixeu la ciutat, us recomanem arribar-vos fins a Tarragona i fer un tastet d’aquesta antiga capital romana fent una passejada pel seu centre històric.

Tota la informació de Tarragona a: Tarragona Turisme