Aquest tall de la Costa Brava del Baix Empordà, manté encara l’essència que li dóna el nom a aquesta costa, doncs, entre penya-segats i rocams de granet de diferents colors, les pinedes penjades i les platges de sorra daurada conformen un paisatge entre salvatge i amable que encara avui la urbanització massiva no ha pogut escombrar.

Aquest tall de camí de ronda comença a la platja de Castell on vam deixar el tall que va de Palamós fins al Castell, per arribar a l’aparcament de la Platja de Castell hem d’anar per la C-31 i agafar la sortida 328 que està entre Palamós i Palafrugell, (veieu el mapa) i prendre el camí asfaltat que porta a l’aparcament del Paratge Natural de Castell, és de pagament, però no hi ha gaires més opcions d’aparcament.

Són dos quarts de deu del mati i des de l’aparcament, ben proveïts d’aigua i bon calçat, ah! també el banyador i la tovallola, començarem l’itinerari enfilant el camí cap a la platja, on trobarem una passarel·la de fusta que ens porta sota el promontori on hi ha les restes d’un enclavament privilegiat que els ibers Indigets van construir. A partir d’aquí, especialment si aneu amb nens, cal anar amb compte, doncs en alguns trams el sender passa prop de penya-segats que no estan protegits amb baranes.

Tot seguit passarem per sobre de L’espectacular cala de la Foradada i ens apartarem una mica de la línia de la costa amb una pujada que ens porta fins al Puig Gener des d’on tornarem a baixar cap a les cales de Seniar, Canyars i de Corbs, tota l’estona tindrem a les nostres vistes les petites Illes Formigues.

 

Continuem per la costa i fins a arribar a las vistes de Cala Estreta que ens ofereix un bonic reguitzell de platges de sorra daurada on no podem resistir la temptació de prendre un bany en les seves cristal·lines aigües. Continuarem arran de mar caminant per la platja, superarem uns roquers i ja serem a la cala del Cap de Planes on passarem per davant d’una casseta de pescadors i ens enfilarem per unes escales que ens porten al mirador de les Illes Formigues.

  

 

Continuarem el camí amb pujada per una pineda castigada per la tramuntana fins que arribarem a les vistes de la Platja del Crit a la qual arribarem passant per dins d’una roca foradada anomenada El Trau que ens mena directament a la platja on veurem dues barraques de pescadors, just a l’esquerra d’aquestes hi ha unes escales i el camí que amb forta pujada ens porta fins a la pista que va al Jardí Botànic de Cap Roig, tot plegat haurem estat unes dues hores i mitja.

En arribar a la pista trobarem les marques vermelles i blanques del GR-92 (veieu el mapa de l’itinerari) que haurem de seguir si volem tornar cap a la Cala de Castell.

Si us ve de gust seguint el GR direcció Calella de Palafrugell arribareu als bonics Jardins de Cap Roig que es poden visitar, si voleu mes informació cliqueu: Jardins de Cap Roig

Nosaltres per raons d’horari van decidir tornar cap a l’aparcament de Castell on seguin el GR vam arribar amb 1 hora aproximadament.

Per dinar, si porteu menjar, podeu fer un pícnic a Castell o bé, agafar el cotxe i anar a La Fosca o Palamós on trobareu una variada oferta gastronòmica.

Esperem que aquest tall de la Costa Brava us hagi agradat i que tingueu una bona tornada.