Aquest tall de costa està dins del Parc Natural del Cap de Creus i en el seu recorregut fins a la Cala Montjoi on hi havia El Bulli, està lliure d’edificacions i xalets la qual cosa és gratificant per la mirada de l’excursionista. Les roques metamòrfiques (principalment esquistos) que afloren arreu confereixen un paisatge trencat i feréstec d’una gran bellesa.

EXCURSIÓ: De l’Almadrava de Roses fins a Cala Montjoi (Alt Empordà). Un camí arran de mar per costa sud del Cap de Creus.

Per arribar a l’Almadrava (Platja de les Canyelles Grans) hem d’anar fins a Roses (Vegeu mapa de situació) i seguir els indicadors cap al port i l’Almadrava on hi ha un aparcament.

Des de l’aparcament un cop calçats i ben proveïts d’aigua i si s’escau alguna cosa per menjar, anirem cap a la bonica platja de sorra daurada de l’Almadrava, caminarem uns metres per la sorra fins a trobar un indicador del camí de ronda que en aquest tram coincideix amb el GR-92.

Com veureu el camí que fa moltes pujades i baixades esta ben marcat i va resseguint les pinedes i barrancs que cauen directes al mar, no hi ha pèrdua, de tota manera us deixem un mapa de l’excursió.

En el mapa de l’excursió podeu veure que passarem per la Punta Falconera, (nom que li ve de la roca que sembla un falcó esperant la seva pressa) i per les cales de Lledó, Murtra, Rostella i Montjoi en la que acabarem el nostre itinerari. Com veureu en l’últim tram, lamentablement, hi ha una zona cremada conseqüència d’un recent incendi que no afecta el camí per on passem. Tot plegat haurem estat caminant unes dues hores.

Us deixen una galeria de fotos per animar-vos a fer aquest itinerari que no us decebrà:

 

En diversos talls del camí podreu veure la magnífica silueta del Cap Norfeu, si quan arribeu a Montjoi teniu ganes d’allargar l’excursió, podeu seguir fins a la Torre de Norfeu, en 3/4 d’hora hi sereu, penseu, però que heu de tornar a l’Almadrava pel mateix camí.

Itineraris relacionats:

CAP NORFEU I ROSES

CADAQUÉS-FAR DE CALA NANS

SANT PERE DE RODES I EL CAP DE CREUS (Dos dies)

<<<<<<<Esperen que tingueu una bona tornada>>>>>>>