La calor ja està arribant i els camins de ronda ofereixen una magnífica oportunitat de caminar vora mar i fins i tot prendre un bany. Avui farem el tall de la Costa Brava que va des del Far de Sant Sebastià fins a Tamariu passant per Cala Pedrosa, una costa esquerpa amb impressionants penya-segats i rocams de granet que s’endinsen en el mar.

Per arribar al Far de Sant Sebastià on deixarem el cotxe hem d’anar fins a Palafrugell (veieu el mapa de situació) i després agafar la carretera GIV-6546 fins a Llafranc i estar atents als indicadors que ens menen cap al Far, com no hi ha molt aparcament quan trobeu un forat a prop del far aparqueu (si voleu podeu deixar el cotxe als aparcaments de Llafranc i pujar a peu la forta pujada al Far).

El camí de ronda surt just a la dreta del restaurant del far i segueix el GR-92 arran del penya-segat que ens ofereix unes vistes espectaculars, (vegeu mapa de l’excursió, clica a sobre per ampliar) després d’una forta baixada, el camí, sempre seguint les marques vermelles i blanques es desvia cap a l’interior i al cap de 20 minuts trobarem un desviament a la dreta que ens porta per un estret camí protegit amb barana de fusta fins a la Cala Pedrosa.

Ben aviat serem a l’estreta cala on hi ha una barraca de pescadors i una mena de guingueta. De la  mateixa platja formada per grans còdols de granet surt el camí protegit per una adient barana de fusta que s’enfila fortament pel penya-segat.

 

Remuntem el penya-segat seguint pel camí de ronda i aviat  al cap d’amunt on trobarem un camí planer que entre pins va resseguint la costa.

Tot seguit arribarem a un tall de costa que se’n diu la Punta de la Musclera on el rocam de granet és batut per les ones, si us acosteu arran de mar, podreu veure l’estretor de la cala Pedrosa que em deixat enrere i també com el mar s’endinsa en la roca a l’indret que s’anomena la musclera trencada.

Tornarem al camí dels pins i aviat arribarem a una caseta de pescadors, el camí que discorre entre les roques, passa per davant i just a la dreta de la mateixa s’enfila cap als pins i en pocs minuts ens porta a la platja de Tamariu, tot plegat haurem estat caminant unes dues hores.

La tornada nosaltres la vam fer pel mateix camí en una hora i mitja, però si voleu (veieu el mapa de l’excursió) la podeu fer per l’interior seguint el sender de petit recorregut PR C-107 (marques grogues i blanques) que s’agafa al final del carrer de la Riera, és més llarg (unes dues hores) però tambe és molt agradable doncs discorre entre boscos i camps. 

Quan arribeu de tornada al Far ben segur que tindreu força gana, de manera que si porteu menjar podeu fer un pícnic o si ho preferiu podeu agafar el cotxe i dinar en un dels molts bars i restaurants que hi ha a Llafranc, nosaltres vam anar al passeig i vam seure en una terrassa davant de la platja.

————Us desitgen una bona tornada————–