El tall de costa de L’Alt Empordà que va de Cadaqués fins al Far de Cala Nans és poder un dels més verges de la Costa Brava, avui hem fet el camí que des d’aquesta població daliniana ens porta fins al petit però en el seu temps estratègic far de Cala Nans, situat a la punta del mateix nom.

 

Per arribar a Cadaqués com podeu veureu en el mapa de situació adjunt podeu fer-ho des de Roses o des de Port de la Selva segons us convingui, us recomanem deixar el cotxe en un dels aparcaments habilitats que hi ha a l’entrar a la Vila (veieu els mapes adjunts, cliqueu a sobre per ampliar)

 

EXCURSIÓ DE CADAQUÉS AL FAR DE CALA NANS. Una bonica passejada de menys de tres hores que paga la pena.

Com podeu veure en els mapes des de l’aparcament agafarem el carrer d’en Guillem Bruguera fins a la plaça del Dr. Font on la magnífica badia de Cadaqués se`ns obre a la vista, seguirem per la riba del mar cap a la platja de Sa Conca. Recordeu d’agafar aigua, portar bon calçat i si us escau els pals de caminar.

A l’arribar a la platja És Llaner Petit recomanem deixar el carrer i seguir un tall per les roques fins a l’illa d’es Sortell on arribem per un curiós pont de pedra de cinc ulls que salva el braç de mar que la separa de terra ferma, farem una volta per l’illa que ens ofereix unes boniques vistes de Cadaqués, tornarem pel mateix camí a trobar de nou el carrer que va cap a Sa Conca, tot plegat aquesta desviació ens portarà uns 20 minuts.

Seguirem per la pista i en 5 minuts arribarem a Sa Conca on durant uns tres-cents metres anirem altre cop arran de mar fins arribar a un revolt amb forta pujada on comença el camí cap al far de Cala Nans (atenció als senyals), a partír d’aquí no hi ha pèrdua, durant 30 minuts caminaren amb certa pujada per una ampla pista de terra amb grans vistes sobre la badia que ens mena a un bonic corriol enllosat que ja de baixada i amb una bonica vista aèria  sobre la Cala Nans en 20 minuts més ens dur fins al far i el seu mirador que ens proporciona una ampla visió de la Mediterrània.

La tornada la farem pel mateix camí i arribarem a Cadaqués unes tres hores després de començar l’excursió.

Si no coneixeu Cadaqués us recomanem fer un mos a qualsevol dels molts llocs que ofereix la vila i fer un passeig pels seus carrers i places i fins i tot si us be de gust apropar-vos fins a Port Lligat on podreu visitar la casa museu de Dalí (cal fer reserva)

Itinerari relacionat:  SANT PERE DE RODES-CADAQUÉS-EL CAP DE CREUS

Informació turística:  http://www.visitcadaques.org/